met goudsbloemen
Goudsbloemgelei
INGREDIENTEN
2,5 kg appels, liefst goudrenetten of een andere kookappel, in stukjes.
sap van 4 limoenen
rasp van 1 limoen
10 el verse lintbloemen goudsbloem
per 100 ml vocht, 75 gr suiker (ter bewaring) - als je deze vervangt door bvb stevia, weet dan wel dat je gelei minder lang zal bewaren
BEREIDINGSWIJZE
- Doe de appels en de helft van de bloemblaadjes in een pan met een dikke bodem met genoeg water om het te bedekken.
- Breng aan de kook op een laag vuurtje. Laat 30 minuten koken tot alles zacht is.
- Giet het geheel door een schone theedoek of kaasdoek. Knijp niet in de zak anders wordt je gelei troebel. Laat het een nachtje uitlekken (afgedekt).
De volgende dag :
- Meet de hoeveelheid verkregen vocht en voeg per 100 ml, 75 gr suiker toe en het limoensap/rasp.
- Kook dit 15 minuten in een sauspan.
- Afschuimen en voeg de rest van de bloemblaadjes toe en giet het in sodaschone potjes.
Let wel! Best ongespoten fruit gebruiken.
Bron: Herba Sanitas