met goudsbloemen

Goudsbloemgelei 

INGREDIENTEN

2,5 kg appels, liefst goudrenetten of een andere kookappel, in stukjes.
sap van 4 limoenen
rasp van 1 limoen
10 el verse lintbloemen goudsbloem
per 100 ml vocht, 75 gr suiker (ter bewaring) - als je deze vervangt door bvb stevia, weet dan wel dat je gelei minder lang zal bewaren

 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Doe de appels en de helft van de bloemblaadjes in een pan met een dikke bodem met genoeg water om het te bedekken.
  2. Breng aan de kook op een laag vuurtje. Laat 30 minuten koken tot alles zacht is.
  3. Giet het geheel door een schone theedoek of kaasdoek. Knijp niet in de zak anders wordt je gelei troebel. Laat het een nachtje uitlekken (afgedekt).

De volgende dag :

  1. Meet de hoeveelheid verkregen vocht en voeg per 100 ml, 75 gr suiker toe en het limoensap/rasp.
  2. Kook dit 15 minuten in een sauspan.
  3. Afschuimen en voeg de rest van de bloemblaadjes toe en giet het in sodaschone potjes.

 

Let wel! Best ongespoten fruit gebruiken.

 

Bron: Herba Sanitas